Ajankohtaista

08.04.2020

”JTK Powerin asiantuntijuus ja yhteisöllisyys tekivät vaikutuksen"

jaakko artikkeli1 pieni

Jaakko Koivula on valittu JTK Powerin Product Line Manageriksi. Koivula aloitti tehtävässään 15.2.2020. Hän vastaa JTK Powerilla pakokaasumoduulista ja projektiratkaisuista.

Pitkä kokemus Wärtsilästä

Koivula siirtyi JTK Powerille Wärtsilän Energy Business liiketoiminta-alueelta, jossa hän vastasi voimalaitoskoneikoista Medium Bore -voimalaitoksiin. Näissä tehtävissä hän työskenteli melkein kaksi vuotta. Sitä ennen hän työskenteli 10 vuotta tuotekehityksessä Engine Technology -osastolla vastaten moottorin apulaitteista ja järjestelmistä.

– Sain tammikuun aikana kaksi isoa yli vuoden kestävää tuotekehitysprojektia luovutusvaiheeseen. Sen jälkeen ajattelin, että tässä on hyvä hetki vaihtaa työpaikkaa ja jatkaa kehittymistä, Koivula kertoo.

Koivulan halua kehittyä kuvaa hyvin se, että hän opiskeli työn ohessa ylemmän AMK-tutkinnon teknologiaosaamisen johtamisesta Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, josta hän valmistui viime vuonna.

jaakko artikkeli2 pieni

Koivula tuntee asiakkaiden tarpeet

Koivulan työkokemuksesta on hyötyä niin JTK Powerille kuin asiakkaillekin. Hän tutustui JTK Poweriin ostajan roolissa, joten nyt roolit kääntyvät toisin päin.

– Tunnen asiakkaiden tarpeet, sillä olen pyörittänyt Wärtsilän tuotteita monelta kantilta ja tiedän tuotteiden yksityiskohdat. Wärtsilässä suhtauduttiin positiivisesti siihen, että vaihdoin JTK Powerille, koska tietotaitoni pysyy edelleen tuotteissa ja voin olla avuksi asiakkaille.

Koivulan on tarkoitus ottaa kokonaisvastuu tietyistä tuotteista suunnittelusta myyntiin, joten myös hänen verkostostaan on apua Product Line Managerina.

Yhdessä tekeminen näkyy ratkaisujen löytämisenä asiakkaille

Koivula kertoo viihtyneensä JTK Powerilla erinomaisesti. Hän pitää etenkin siitä, että pääsee näkemään tuotteiden valmistuksen alusta loppuun asti. Myös työpaikalla viihtyvyys ja yhteisöllisyys ovat tehneet vaikutuksen.

JTK Powerilla esimerkiksi syödään ja pidetään kahvitauot aina yhdessä, mikä auttaa tutustumaan työkavereihin. Yhteisen huumorin avulla työpaikalla pysyy positiivinen fiilis.

– Kun aikoinaan tutustuin JTK Poweriin, näin, että tämä on kehittyvä yritys, jossa arvostetaan työntekijöitä. Parin kuukauden jälkeen tunne on vain vahvistunut. Huomaan, että kaikki tekevät kovasti töitä ja haluavat vaikuttaa siihen, että yritys menestyy. Sama pätee toisin päin, sillä yritys välittää työntekijöistään.

JTK Powerin yhdessä tekeminen näkyy asiakkaille parhaiden ratkaisuiden etsimisessä.

– JTK Powerin asiantuntijuus tuotteiden valmistuksessa on todella hyvällä mallilla. Jo Wärtsilän aikana minulle jäi sellainen kuva, että täällä osataan ja halutaan kehittää tuotteita asiakkaan näkökulmasta. On hienoa päästä mukaan tähän porukkaan ja kehittää valmistusmenetelmiä ja tuotteita entistä paremmiksi.