News

12.10.2023

JTK Power huolehtii henkilöstön hyvinvoinnista – työturvallisuus ja henkilöstöedut keskiössä

IMG 20231006 WA2

JTK Power Finlandin henkilöstö- ja hallintoavustaja Elisa Säntti on malliesimerkki JTK Powerin pitkistä työurista. Säntti on viihtynyt JTK:laisena jo 14 vuotta, ja hän päässyt todistamaan aitiopaikalta, miten yritys huolehtii työntekijöistään.

– Meillä työskennellään niin toimistossa kuin hallissa. Hallissa työntekijämme ovat tekemisissä suurien ja painavien osien kanssa ja työasennot ovat välillä haastavia. Toimiston puolella taas vaanivat tavanomaiset istumatyön riskit.

Työturvallisuuteen ja -ergonomiaan panostetaan kaikissa työtehtävissä. JTK Powerilla on käytössä järjestelmä, jonka kautta työntekijät voivat raportoida läheltä piti-tilanteista tai muista havainnoistaan koskien työturvallisuutta. Toimistolla vierailee säännöllisesti työfysioterapeutti, antamassa vinkkejä hyvään työergonomiaan.

– Turvallinen työympäristö on ehdottoman tärkeä asia. Hyvinvoiva henkilöstö on yritykselle kultaakin kalliimpi resurssi. Tarjoamme työntekijöillemme myös kattavat työterveyspalvelut yhteistyössä Mehiläisen kanssa.

Henkilöstöeduilla hyvinvointia ja kulttuuria elämään

JTK Power Finland sijaitsee Vöyrillä, Pohjanmaalla. Suurin osa yrityksen 80 henkilöstöstä kulkee työpaikalle maakunnista.

–Työntekijöitä kulkee meille niin Vaasasta, Vöyriltä, Laihialta, Isostakyröstä, Vähästäkyröstä, Ala- ja Ylihärmästä kuin Mustasaaresta. Jotkut työntekijöistämme kulkevat kauempaakin. Tarjoamme kaikille työntekijöillemme käyttöön vuosittain Epassin, johon on liitetty hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntapaketit.

Summan voi halutessaan käyttää esimerkiksi hierojalla, teatterilippuihin tai kuntosalimaksuihin.

– Epassin lisäksi toimihenkilöillämme on käytössä lounas- ja matkapuhelinedut. Käytännössä siis toimistolla työskennellessä ei tarvitse kantaa eväitä mukanaan vaan paikallinen ravintola toimittaa meille maukkaan ruuan päivittäin.

Turvaa vapaa-ajalle ja joustoa loma-aikoihin

Jokaisella JTK Powerin työntekijällä on työnantajan tarjoama vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

– Tämä etu on ollut meillä käytössä vuosia, ja olemme saaneet siitä hyvää palautetta henkilökunnalta. Se on ihan selvää säästöä, kun ei tarvitse itse maksaa vakuutusta.

JTK Powerilla tunnistetaan lomailun tärkeys työhyvinvoinnille.

– Lomat pyrimme järjestämään niin, että kaikilla olisi mahdollisuus lomailla toivomallaan ajanjaksoilla. Näiden lisäksi JTK:lla järjestetään henkilöstölle tyky-päivä sekä pikkujoulut vuosittain, Säntti päättää.