Ajankohtaista

04.03.2024

JTK Power investoi uuteen jauhekaarihitsaustorniin

jtk jauhekaarihitsaus3

JTK Power hankki tuotantoonsa uuden jauhekaarihitsaustornin. Investoinnin avulla yritys takaa tuotteidensa tasaisen laadun ja toimitusvarmuuden myös tulevina vuosina. Uusi laite on korvaava investointi. Uuden laitteen lisäksi JTK:lla on käytössä myös toinen jauhekaarihitsaustorni. 

—Uusi jauhekaarihitsaustorni on toimintamme kannalta ensiarvoisen tärkeä laite. Suurin osa valmistamistamme tuotteista kulkee jauhekaarihitsauksen kautta. Tällä hetkellä laitetta hyödynnetään mm. äänenvaimentimien ja piippujen hitsauksessa, JTK Powerin hitsauspuolen työnjohtaja ja hitsauskoordinaattori Mikko Hakoniemi kertoo.

—Vaikka kyseessä on teknisesti melko yksinkertainen laite, kuluvia osia tulee vaihtaa säännöllisesti niin kuin muissakin mekaanisissa laitteissa. Osiin on hyvä saatavuus, koska laite on valmistettu Ruotsissa ja jälleenmyyjien avulla varaosia löytyy Suomesta hyvin, Hakoniemi sanoo.

Jauhekaarihitsaustornin käyttö tekee tuotteiden valmistamisesta nopeampaa ja tehokkaampaa erityisesti paksumpia materiaaleja hitsattaessa. Jauhekaarella hitsattavien hitsien tasalaatuisuus ja virheettömyys on tuotannossa ensisijaisen tärkeää esimerkiksi kuvattavissa hitseissä.

Mahdollistaa halkaisijaltaan jopa 4,5 m kokoisten laitteiden hitsauksen

Uusi ESAB [MA2] CaB 460 M 4,5 X 3 hitsaustorni mahdollistaa halkaisijaltaan jopa 4,5 m kokoisten kappaleiden käsittelyn. Minimissään siinä voi käsitellä halkaisijaltaan 0,95 m kokoisia kappaleita. Vaakasuuntaisesti laitteessa voidaan työstää maksimissaan 20 m kokoisia kappaleita. Fyysisesti laitteen korkeus on kokonaisuudessaan lähes 7 metriä. Laitteen toimintoja ohjataan kauko-ohjaimella.

—Valmistamamme äänenvaimentimet ovat halkaisijaltaan jopa yli 3 m. Uuden laitteemme avulla pystymme hitsaamaan näitäkin suurempia tuotteita. Laite on hankittu nykyisiä tuotteita varten, mutta kasvaneen maksimihalkaisijan myötä emme sulje pois sitäkään, että ottaisimme valmistukseemme uusia tuotteita, sanoo laitehankinnassa vastaava tuotantopäällikkö Jussi Minni.