Ajankohtaista

28.02.2022

JTK Power lanseerannut uuden äänenvaimennintuoteperheen

jtkBF2

JTK Powerin Business Finland -rahoitteinen äänenvaimentimien kehitysprojekti on loppusuoralla. Lähes kaksivuotisen projektin tavoite on ollut kehittää sekä uusia että olemassa olevia tuotteita ja palveluita. JTK Power on lanseerannut projektin aikana kokonaan uuden äänenvaimennintuoteperheen, jonka tuotteet toimivat tehokkailla diesel- ja kaasumoottoreilla. Lisäksi projektin avainasemassa on ollut digitaalisen kaksosen luominen. JTK Powerin R&D Director Jouni Hartikaisen mukaan molemmat uudistukset tuovat asiakkaille lisäarvoa.

— Uusi tuoteperhe mahtuu pienempiin raameihin kuin edeltäjänsä, vaikka uusi vaimennin on meluarvojen perusteella entistä tehokkaampi. Näin olemme saaneet optimoitua asiakaskohteen tilankäytön ja nostaneet samalla tuotteen suorituskykyä.

Digitaalinen kaksonen mahdollistaa jatkossa äänenvaimentimen suorituskyvyn testaamisen ja todentamisen jo ennen tuotteen lähettämistä loppukohteeseen.

— Voimme olla entistä varmempia siitä, että tarjoamme suorituskyvyltään parasta mahdollista laatua. Ennen luotimme toisten melumittauksiin ja dataan, mutta nyt voimme tarjota asiakkaille avaimet käteen -ratkaisun, eli tehdä koko prosessin melumittauksista loppuverifiointiin itse.

Entistä parempia alan ammattilaisia

Kehitysprojektin tavoitteena on tuotekehityksen lisäksi ollut myös kasvattaa henkilöstön ammattitaitoa ja osaamista entisestään. Henkilöstö on myös haluttu ottaa mukaan yrityksen päätöksentekoon – heidän ideoitaan viedään eteenpäin uudistetuilla innovaatioprosesseilla. Prosessit ovat saaneet alkunsa kehitysprojektin aikana aloitetuissa innovaatiopajoissa, jotka ovat nyt saaneet pysyvää jalansijaa JTK Powerin toiminnassa.

— Olemme saaneet tästä henkilökunnalta hyvää palautetta. Oman osaamisen kehittäminen ja oman äänen kuuluviin saaminen ovat yhdessä tehneet meistä entistä parempia alan ammattilaisia.

Luvassa kehitystyötä ja uusia tuotteita

Vaikka vallitseva pandemia yritti lyödä kapuloita kehitysprojektin rattaisiin, Hartikainen on tyytyväinen lopputulokseen. Projektin laajuus supistui matkan varrella, mutta Hartikainen kiittelee Business Finlandia siitä, että se saatiin vietyä loppuun tässäkin mittakaavassa.

— Voisimme ehdottomasti hyödyntää Business Finlandin palveluita jatkossakin. He ovat loistava kumppani kasvu- ja kehityshalukkaille yrityksille.

Projektin lähestyessä loppuaan JTK Powerilla suunnataan katseet loppuvuoden hankkeisiin.

— Tulemme tekemään ennen vuoden vaihtumista erilaisia tuotetestauksia sekä kehitystyötä. Lisäksi meillä on paljon ideoita uusista tuotteista.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

jouni pieni 2bw
Jouni Hartikainen
Tutkimus ja tuotekehitys