Ajankohtaista

28.06.2022

Valmet: ”Promeco JTK omistajayrityksineen on näyttänyt kyntensä”

Valmet kuva4

Promeco JTK toimi yhdessä JTK Powerin ja Promeco Groupin kanssa valmistajana Valmetin meriteollisuuden projektissa. Valmetin asiakkaan rahtilaivaan toimitettiin pakokaasujen rikkipesuri ja vedenkäsittely-yksikkö. Valmetin suunnittelemalla ja Promeco JTK:n valmistamalla vedenkäsittely-yksiköllä puhdistetaan pakokaasujen pesemisestä syntynyt likavesi. Puhdistettu pesuvesi jää laitteiston sisäiseen kiertoon.

— Yleisesti käytössä olevat avoimen kierron pesurijärjestelmät päästävät likaveden mereen. Meidän vedenkäsittely-yksikkömme avulla mereen ei päädy saasteita. Vedenkäsittelystä saatua puhdasta vettä pystytään hyödyntämään pesurissa uudelleen. Likaista vettä eli lietettä tulee hyvin vähän. Asiakkaamme säästää niin lietteen säilytyksestä kuin sen jälkikäsittelystäkin aiheutuvissa kustannuksissa, kertoo Valmetin suunnittelupäällikkö Riku Vuori.

Monen alan asiantuntijuutta ja kokonaisvaltaista kumppanuutta

Promeco JTK on JTK Powerin ja Promeco Groupin omistama yritys. Promeco JTK hoiti vedenkäsittely-yksikön kokoonpanon sekä mekaniikan ja pneumatiikan, JTK Power metallivalmistuksen ja Promeco Group sähkötyöt. Promeco JTK:n tekninen valvoja Antero Tolvanen uskoo, että useamman yrityksen ammattitaito on asiakkaalle lyömätön etu.

— Pystymme yhdessä vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin vaativimmissakin projekteissa. Tarjoamme saman katon alta useiden eri alojen asiantuntijuutta, joten asiakkaamme ei tarvitse pitää yhteyttä useisiin eri alihankkijoihin. Lisäksi meidän on sisäisen yhteistyömme ansiosta helppo olla joustavia – parhaassa tapauksessa saamme esimerkiksi puuttuvan komponentin parin kilometrin päästä talon sisältä.

Promeco JTK toimi Valmetin suorana yhteistyökumppanina. Valmetin projektipäällikkö Harri Limon mukaan he halusivat projektiin mukaan yrityksen, joka pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaista kumppanuutta.

— Saimme Promeco JTK:lta erikoisosaamista muunkin kuin mekaniikan suhteen. Promecolla on todella hyvää ammattitaitoa esimerkiksi sähkökytkennöistä. JTK Power taas vakuutti meidät aktiivisuudellaan. Heillä oli heti pari kehitysideaa, joista he olivat meihin yhteydessä. Haasteita ei jääty märehtimään, vaan niihin ehdotettiin ratkaisuja.

Promeco JTK:lle entistäkin isompi rooli vedenkäsittely-yksikön valmistuksessa

Riku Vuoren mukaan Valmetin edistyksellisen vedenkäsittely-yksikön toiminta mukailee paperipuolella hyväksi havaittua, yksinkertaista tekniikkaa. Tuote on sekä toimintavarma että helppo huoltaa.

— Meillä on todella paljon luottoa tähän tuotteeseen ja uskomme sillä olevan potentiaalia alan seuraavaksi hittituotteeksi.

Antero Tolvasen mukaan innovatiivisen ja monia eri aloja yhdistelevän tuotteen parhaisiin puoliin lukeutuu sen ympäristöystävällisyys.

— Vedenkäsittely-yksikkö on yhteydessä rikkipesuriin, joka tekee merenkulusta IMO:n (International Maritime Organization) säädösten mukaista ja meidän hengitysilmastamme puhtaampaa.

Harri Limon mukaan vedenkäsittely-yksikköä suunnitellaan jatkossa valmistettavan sarjatuotantona.              

— Jatkossa aiomme panostaa one-window serviceen. Tämä projekti sujui erinomaisesti ja antaa hyvän pohjan yhteistyöhön myös jatkossa. Promeco JTK:n, JTK Powerin ja Promeco Groupin työn jälki on ollut erinomaista ja he ovat pystyneet joustamaan tiukoissakin aikatauluissa. He ovat todella näyttäneet kyntensä.

image 2